Euphrasia és Victorine nővérek érkezése

„Alapítónk, Mária Eufrázia nővér nagy hévvel vágyja, hogy az egész világon elterjedjen az Eudes Szent Jánostól kapott „üdvösség műve”. Sürgette őt a központi kormányzás felállításának szükségessége, hogy a Nővérek küldhetőek legyenek misszióba a világ minden részére.”  (Konstitúciók, Előszó)

DSC07879

Euphrasia és Victorine nővéreink, Madagaszkár szigetén válaszoltak Jézus hívására és léptek be a Jó Pásztor Szeretetéről nevezett Kongregációba. És most ismét igennel válaszoltak, hogy Magyarországon szolgálják tovább az „üdvösség művét”. Tegnap, 2015. október 16-án délután érkeztek meg a repülőtérre.

Mindig nagy öröm számunkra új misszionárius nővéreket fogadni kicsi országunkban. Új lendületet, ötleteket és örömet hoznak Közösségeinkbe, megújítva ezáltal küldetésünkben, apostolkodásainkban. Nővéreink jelenleg a budapesti közösség tagjai, ismerkednek kultúránkkal, szokásainkkal, a hideggel és természetesen a szép magyar nyelvünk rejtelmeivel is.

Euphrasia és Victorine nővéreinket szeretettel köszöntjük új missziós közösségükben, és kívánunk nekik sok örömet és erőt küldetésük betöltéséhez.